Definitieve laserontharing

Last van ingegroeide haren of ongewenste haren? Is de waxbeurt elke keer een marteling? Dan is Laserontharing de oplossing. Alleen maar voordelen!

 • 100% veilig en effectief met hoogwaardige apparatuur (diode laser)
 • Gemiddeld 6-8 sessies nodig
 • 90% van de behandelde haren zijn definitief weg
 • Al zichtbare resultaten na enkele sessies
 • Voor alle huidtypes
 • Pijnloos door de specifieke koeltechniek van de laser
 • Vrouwen en mannen

Verpleegkundige Margo begeleidt u graag doorheen de behandelingen.

Vragen en antwoorden

Wat is Permanente laserontharing?

Door middel van een lasertoestel (Diode laser toestel) ongewenst haar laten verwijderen en dit op een duurzame, snelle en veilige manier.

Wij werken met de ELITS EPIL 808 Diode Laser.

Het grote voordeel bij deze manier van laserontharing is dat alle huidtypes kunnen behandeld worden.

Hoe werkt de diode laser?

De diodelaser werkt op de melanine in het lichaamshaar. Met de energie van deze laserstraal wordt er via de melanine warmte geleid naar de haarwortel. De haarwortel wordt daar vernietigd met gevolg dat de haargroei wordt stilgelegd. De haartjes vallen na enkele weken uit en de groei van ongewenste haartjes blijft weg! De behandeling slaat doorgaans beter aan bij donkere en dikke haartjes. Heb je daarbovenop een lichte huid, dan heb je nog meer slaagkans.

Wat met lichtere haartjes?

Deze haartjes zijn moeilijker te verwijderen, meerdere laserbehandelingen zullen noodzakelijk zijn. Grijze haren kunnen niet behandeld worden omdat hier geen pigment in zit. Lichtere haartjes mogen niet geverfd worden in een donkere kleur om beter resultaten te hebben, dit kan de huid immers verbranden.

Voor wie?

Mannen, vrouwen, vanaf een leeftijd van 17 jaar. Bij ongewenst haargroei, als scheren ingegroeide haartjes veroorzaakt.

Is Permanente Laserontharing pijnlijk?

De behandeling is goed te verdragen en sommige delen zijn wat gevoeliger natuurlijk. Je ervaart speldenprikjes op de zone tijdens de uitvoering. Na de behandeling kan de huid wat warm aanvoelen of wat rood zijn (dit verdwijnt normaal). Ook een voordeel is dat er een afkoelingselement in de behandelkop aanwezig is waardoor de huid kan afkoelen.

Hoe verloopt een behandeling?

 • Bij een 1e sessie neem ik een kleine intake af. Gegevens worden genoteerd en er wordt kennis gegeven van de do’s en don’t s bij laserontharing.

 • De zone wordt geinspecteerd naar huidirritaties, kleur, dikte, hoeveelheid haartjes aanwezig.

 • Op basis daarvan wordt er beslist op hoeveel energie de laser mag ingesteld worden.

 • De bedoeling is om de energie op te bouwen bij elke sessie die volgt.

 • Eenmaal ingesteld begint de laserbehandeling: u krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen. Ultrasound gel wordt gebruikt om de geleiding van de energiestraal te verbeteren.

 • Duur is afhankelijk van welke zone je laat behandelen
  Bv: voor oksels zijn dit ongeveer 20 min.

 • Nabehandeling: reinigen van de zone

 • Eventueel gewenst wordt er een foto genomen van de zone om na enkele weken te vergelijken.

Is Permanente Laserontharing effectief permanent na 8 sessies?

Na een bepaald aantal sessies blijven er weinig tot geen haartjes over.
Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is aangeraden. “Slapende haarzakjes” kunnen na bepaalde tijd terug actief worden door bv hormonale schommelingen.

Wanneer zie je resultaat?

De resultaten zijn duidelijk zichtbaar vanaf de eerste sessie. Naarmate de behandeling vordert, wordt de groei van de resterende haren vertraagd en worden de haren dunner en schaarser. Na 3 à 4 behandelingen is gemiddeld 70% vermindering waar te nemen. Gemiddeld heeft men 6 à 8 behandelingen/sessies nodig. Voor een optimaal eindresultaat is het essentieel dat u het behandeltraject en de voorbereidende tips naleeft.

Hoeveel tijd moet je laten tussen 2 sesies?

Minstens 6-9 weken tussen elke sessie. Omdat de haarcyclus zich dan terug herhaalt.

Haargroei en meerdere sessies:
Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in de haar nodig. In de stadia 2 en 3 is het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Bikinilijn: klassieke bikinilijn of volledige bikini?

Dit mag je kiezen. Je kan kiezen tussen de pakketten enkel sliplijn, 2cm naast slip (klassieke bikinilijn) tot volledige bikini( tot aan perineum). Prijs is afhankelijk van promo’s en pakketten, wat op dat moment loopt van actie’s.

Voor en na de behandeling:

4-6 weken voor de behandeling start, stop je met waxen, harsen of epileren. De haarwortel is noodzakelijk. Scheren of knippen is wel toegestaan. 6 weken voor en 2 weken na mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon. Geen zelfbruiners gebruiken vooraf. Dag vooraf geen crèmes gebruiken op de te behandelen zone. Tussen de behandelingen door enkel scheren.

7 dagen voor uw afspraak moet de te behandelen zone geschoren worden. Er moeten stoppels aanwezig zijn tijdens de behandeling.

Wat is het verschil met IPL ontharing?

Bij IPL wordt het licht uitgezonden in meerdere golflengtes en kleuren. De energie en de warmte wordt dus verspreidt over een groter oppervlak (breedspectrum op de huid) Daardoor is het licht minder sterk dan dat van een laser. Het licht gaat minder doelgericht naar de haarzakjes. De haarzakjes worden in een ruststand gebracht, waardoor er geen haargroei meer plaatsvindt.

IPL vraagt om meer behandelingen, gemiddeld zo’n 10, om hetzelfde resultaat te bereiken. Omdat de haarzakjes niet vernietigd zijn maar in ruststand werden gebracht, dien je de onderhoudsbehandeling regelmatig te herhalen.

Laserontharing vindt altijd plaats in een professioneel instituut met steeds de juiste informatie. Een IPL-ontharing kunt u zelf thuis uitvoeren. Onbereikbare/moeilijk te bereiken plaatsen zijn niet efficiënt/evident te behandelen. Vaak ook tijdrovend.

Afspraak maken?

Maak nu online een afspraak voor je permanente laserontharing via de knop hieronder.

Je kunt ons ook steeds contacteren bij vragen of om een afspraak te maken.